APK Tam Olarak Nedir, Ne İşe Yarar?

Google News apk nedir

 

Eğer Android’li bir cihaz kullanıyorsanız, APK terimini duymamış olmanız neredeyse imkansız. Peki ama hiç, APK’nın tam olarak ne olduğunu düşündünüz mü? APK’nın ne demek olduğunu, APK dosyalarının ne işe yaradığını ve Android işletim sistemi için neden bu kadar önemli olduğunu merak ediyorsanız, aradığınız tüm cevapları hemen aşağıda bulacaksınız…

Bir APK Dosyası Nedir?

apk

APK kısaltmasını açmamız gerekirse Android Package Kit(Android Paket Kiti) şeklinde bir isme sahip olacaktır. Android üzerinde bulunan uygulamaları dağıtmak ve yüklemek için kullanılan dosya biçimidir.

Windows kullanıcılarının yakından tanıyacağı “.exe” dosyasının Android işletim sistemindeki versiyonudur diyebiliriz. Genelde Google Play’den bir ürün indirilince biz onları görmeyiz, ancak tıpkı elle kurulduğunda APK dosyalarına ulaştığımız gibi Google Play indirmelerinde de arka planda bu dosyalar indirilir.

APK’lar Ne İçin Kullanılıyorlar?

APK dosya biçimi sayesinde, Android için geliştirilmiş bir uygulamayı paketleyerek istediğiniz yere taşıyabilir ve gerektiğinde cihazınıza kurabilirsiniz. Google Play dışındaki 3’üncü parti siteler üzerinden indirilen APK dosyalarının içerisinde kötü amaçlı yazılım olacağı için buna karşı da dikkatli olmanız gerekiyor. APK dosyalarını bilinmeyen kaynaklardan indiriyorsanız çok dikkatli olmanız gerektiğini de söylediğimize göre, APK dosyaları ile söyleyeceğimiz başka bir şey kalmadı. Umarım bu yazımız sizlere APK dosya biçimi hakkında bilmediğiniz bazı şeyler vermiştir.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle