iOS 16.4’ün ilk betası yayınlandı. İçinde ilginç olan ne?

Google News ios 16 4un ilk betasi yayinlandi icinde ilginc olan ne apkdelisi 0 1

iOS 16.4, yeni özellikler ve geliştirmeler sunan bir işletim sistemi güncellemesi olacak. Bu güncelleme, özellikle dil desteği, web uygulamaları, müzik, widget’lar, komutlar ve konfigürasyon profilleri gibi alanlarda bazı önemli iyileştirmeler içerecek.

Dil Desteği:

iOS 16.4’te Rusça ve Ukraynaca klavye düzenleri için kaydırma desteği ortaya çıkacak. Bu diller için hareketle yazmayı kullanarak yazı yazmak mümkün olacak. Ayrıca, Unicode 15.0 ile birlikte, işletim sisteminde iki düzine yeni simge de eklenecek.

ios 16 4un ilk betasi yayinlandi icinde ilginc olan ne apkdelisi 1

Web Uygulamaları:

WebKit motoru ile web uygulamaları arasındaki ilişki iyileştirildi. Böylece, artık HTML5 Web Push API’sini kullanarak bildirim gönderme yeteneği geliştirildi. Uygulama uyarıları yüksek düzeyde yapılandırılabilir ve odak modu seçenekleri gibi yeni özellikler de sunulacak.

Müzik:

iOS 16.4’te Apple Music, widget’lar, kontrol tuşları ve sıralama araçları gibi yenilikler sunacak. Çalma Listelerindeki kapaklar daha az yer kaplamaya başlayacak ve kullanıcı hesap simgesi artık tüm sekmelerde görülebilecek. Podcast’ler bölümüne Kanallar sekmesi eklendi ve her yazarın ses kayıtları burada gösterilecek.

Widget’lar:

iOS 16.4, Apple Wallet’ta aktif siparişleri takip etmek için ana ekrana widget’lar ekleme seçeneği sunacak. Bu sayede, kullanıcılar siparişlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde takip edebilecekler.

ios 16 4un ilk betasi yayinlandi icinde ilginc olan ne apkdelisi 2

Komutlar:

iOS 16.4’te Teams uygulaması, akıllı telefonunuzu kapatıp yeniden başlatmak, VPN işlemi ve iPhone 14 Pro’da Always On Display’i etkinleştirmek gibi güncellenmiş komut dosyaları alacak.

ios 16 4un ilk betasi yayinlandi icinde ilginc olan ne apkdelisi 3

Konfigürasyon Profilleri:

iOS beta yapılarının indirilme şeklini değiştirme yeteneği, iOS 16.4’te sunulan bir başka yenilik olacak. Kullanıcılar artık test sürümlerinin kurulumuna öncelik verebilir ve geliştirici beta özelliğini yalnızca Apple Geliştirme Programı’na kayıtlı eğitim kayıtları için kullanabilirler.

Erişilebilirlik:

iOS 16.4, erişilebilirlik bölümüne Karartma Yanıp Sönen Flaşlar özelliğini ekleyecek. Bu özellik, ekranda görüntülenen titreyen içeriği soluklaştırarak kullanıcıların gözler

Kısacası:

iOS 16.4 beta sürümünde, Rusça ve Ukraynaca klavyeler için kaydırma desteği eklendi ve Unicode 15.0 ile birlikte iki düzine yeni simge eklendi. WebKit motoru ile web uygulamaları arasındaki ilişki iyileştirildi ve bildirimler özelleştirilebilir hale getirildi. Apple Music, widget’lar, kontrol tuşları ve podcast’ler için yeni özellikler eklendi. Apple Wallet’a ana ekrana widget’lar eklendi. Karartma Yanıp Sönen Flaşlar Erişilebilirlik bölümüne eklendi ve Güncelleme, son iOS 16.4’ün piyasaya sürülmesinden sonra tüm akıllı cihazların normal çalışması için gerekli olan Apple HomeKit mimarisini aldı.

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle