APK dosyası nedir? Nasıl Kurulur? (Resimli anlatım)

Google News APK dosyasi nedir Nasil yuklenirr

Bir Android cihazınız varsa, muhtemelen belli bir noktada APK terimi karşınıza çıkmıştır. Genellikle Google Play Store gibi uygulama mağazalarından bağımsız olarak indirilen bu tür dosyalar, Android kullanıcılarının sıklıkla tercih ettiği bir yöntemdir. Peki, APK dosyası nedir? Bu konu hakkında ayrı bir makalede anlattık

APK Tam Olarak Nedir, Ne İşe Yarar?

APK dosyası nasıl yüklenir?

Adım 1: İndireceğiniz APK dosyasını cihazınıza kurmak için ‘’Bilinmeyen Kaynaklara İzin Ver’’ seçeneğini aktif etmeniz gerekiyor. Eğer bu işlemi daha önce yaptıysanız bir daha yapmanıza gerek yok.

Adım 2: Akıllı telefonunuzun Google Play Store dışındaki kaynaklardan uygulama yüklemesine izin vermek için  Menü > Ayarlar > Güvenlik adımlarını izleyin ve Bilinmeyen Kaynaklar seçeneğini aktif edin. Bu adımlar cihaz modeline göre değişiklik gösterecektir.

APK dosyasi nedir Nasil yuklenir

Adım 3: Yukarıdaki işlemi tamamladıktan sonra güvenliğinden emin olduğunuz bir siteden APK dosyasını indirin. İndirdiğiniz APK dosyası cihazınızda yer alan ”İndirilenler” klasörüne kaydedilecektir. Bunun için telefonunuzda bulunan herhangi bir dosya yöneticisini kullanın.

Adım 4: APK dosyasını bulduktan sonra üzerine tıklayarak kurulum işlemine başlayabilirsiniz.

Bu adımları eksiksiz uygulamanız durumunda APK dosyası cihazınıza yüklenecektir.

NOT

MOD apk kurmaya çalıştığınızda yüklü olan uygulamayı silmeniz gerekiyor aksi taktirde hata alırsınız.

Subscribe
Bildir
guest
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler
Satır İçi Geri Bildirimler
Tüm yorumları görüntüle
Emirhan can
Emirhan can
5 ay önce

Abi mobil legends di indirdim ama pasaport istiyor